Apie mus
Esame prancūziškai lietuviška šeima pamišusi dėl sveikos, eklogiškos, tikros duonos ! Savo rankomis pastatėme namą ir sumūrijome krosnį, jau kelis metus sau ir draugams kepame įvarius skanėstus, dabar dalinamės ir su jumis!
Mūsų filosofija
Kepame tikro raugo duoną tik iš ekologiškų produktų. Mums reikšmingas visas procesas – nuo žemės, kurioje auginami grūdai iki patekimo ant jūsų stalo. Mums svarbu pasirinkti vietinius tiekėjus, gaminti nedaug, bet kokybiškai. Duona ne prabangos prekė – o kasdienis džiaugsmas. Duona mums – dalinimosi, benduomeniškumo ir kasdienybės paprastumo dalis.
Duoną kepame atsakingai. Mūsų idėjos pagrindas – sveiki, kokybiški ir ekologiški produktai. Savo duonai naudojame rugius ir kviečius – lietuviškas senasias, nemodifikuotas grūdų rūšis. Perkame miltus iš mažų šeimos ūkių Lietuvoje, kurie saugo gimtąją žemę, savo ir kitų sveikatą. Jie niekuo nepurškia laukų (jokių pesticidų,fungicidų,insekticidų ir kt.), rūpinasi žeme, kurioje augina, atsakingai mala miltus netoliese esančiuose malūnuose. Perkame sėklas taip pat iš ekologiškų ūkių. Naudojame vandenį iš savo šulinio, kuris filtruojamas ir reguliariai tikrinamas. Duonai gaminti nenaudojame cukraus, konservantų, mielių, saldiklių, salyklo, dažiklių ir kitų priedų. Labai džiaugiamės, nes tai skani, ekologiška, sveika ir tikra duona.
Siekiame kokybės ir autentiškumo, todėl tešla minkoma ir formuojama rankomis, o duona kepama mūsų pačių sukonstruotoje Gueulard tipo malkomis kūrenamoje krosnyje. Kepame kartą per savaitę ir šviežias vežame į Vilnių. Visi mūsų kepiniai gaminami vietoje. Dirbame dviese. Su meile gamtai, sau ir kitiems.